Minna Parikka ja pinkki piparkakkutalo

Kenkäsuunnittelija Minna Parikan uniikki kakkoskoti, Villa Luella, sijaitsee Etelä-Suomen idyllisessä saaristossa. Tämä 170-neliöinen, kaksikerroksinen ja kaksiosainen huvila kohoaa pilareiden varassa, ikään kuin leijuen vesistön yllä. Huvilan hennon vaaleanpunainen ulkoasu ja piparkakun muotoiset räystäät luovat sadunomaisen tunnelman. Alakerrasta avautuu henkeäsalpaava näkymä ympäröivään vesistöön, vahvistaen rakennuksen yhteyttä luontoon.

Luonnon läheisyys ja perintö tyttärelle

Koronavuosi herätti Parikassa halun luoda kakkoskoti luonnon helmaan. Villa Luella, nimetty hänen tyttärensä mukaan, on suunniteltu kestämään aikaa ja siirtymään sukupolvelta toiselle. ”Ajatuksena oli, että paikka on äidiltä tyttärelle. Se on talo, joka kestää aikaa. Toivon, että se on hänelläkin käytössään koko elämä ajan,” Parikka kertoo.

Vaaleanpunainen unelma saaristossa

Parikan visio oli selkeä: vaaleanpunainen puutalo, joka kunnioittaisi saaristoympäristöä mutta erottuisi hempeällä värillään ja yksityiskohdillaan. Puurakentamisen ekologisuus oli tärkeä tekijä Parikalle. Hän piirsi itse tarkat luonnokset, jotka toteutti arkkitehti Mikki Ristola. ”Hän innostui väristä ja alkuperäisestä ideasta ja vei toteutuksen vielä pidemmälle ja herkullisemmaksi,” Parikka iloitsee.

Pohjoismaiden ja Japanin harmonia

Villa Luella on rakennettu CLT-elementistä, ja sen värimaailmaa ja materiaalivalintoja hallitsee puu. Sisustus yhdistää skandinaavisen selkeyden ja japanilaisen tyylin, luoden ainutlaatuisen ja rauhoittavan tunnelman. Lattiat ovat merenneitoparkettia ja seinät koivupuupaneelia. Väripaletti on pidetty minimalistisena, ja sisustuksessa on vältetty mustan käyttöä.

Sisustuksen yksityiskohdat

Huvilan sisustus on minimalistinen, ja jokainen kaluste on valittu huolella, toimien itsessään taideteoksena. Parikka on yhdistellyt sisustuksessa japanilaisia vaikutteita pohjoismaisen tyylin selkeyteen ja funktionalismiin. Avaruutta on korostettu ja talo on kalustettu minimalistisesti.

Uniikki suunnittelu ja toteutus

Uniikin kohteen suunnittelulle varattiin runsaasti aikaa, ja huvila valmistui reilussa vuodessa. ”Lopputulos on jopa parempi kuin osasin odottaa. Yksityiskohdat ovat niin viimeisen päälle mietittyjä,” Parikka hehkuttaa.

Villa Luella: Yksityiskohtien symfonia

Villa Luella ei ole vain talo; se on elämys, joka yhdistää luonnon, arkkitehtuurin ja designin ainutlaatuisella tavalla. Jokainen yksityiskohta on harkittu ja toteutettu suurella sydämellä, mikä tekee Villa Luellasta paitsi visuaalisesti houkuttelevan myös syvällisesti merkityksellisen. Se on paikka, jossa luovuus ja perheen arvot kohtaavat, luoden kestävän perinnön tuleville sukupolville.

Jätä kommentti